×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Geen Oscarnominatie voor Paul Verhoeven

16.12.2016 -

Paul Verhoevens film Elle staat niet op de shortlist voor een Oscar voor beste buitenlandse film. Dat meldt Deadline.


Ook de Nederlandse inzending, de speelfilm Tonio van regisseuse Paula van der Oest, staat niet op de shortlist voor een Academy Award. Tonio wist ook geen nominatie voor een Golden Globe in de wacht te slepen, wat vaak geldt als een graadmeter in aanloop naar de Oscars.

Verhoevens Franse film Elle, over het leven van zakenvrouw Michèle Leblanc die haar verkrachter besluit te stalken, was eerder in de race voor een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

Elle sleepte wel een nominatie in de wacht voor een Golden Globe voor de beste buitenlandse film. Ook is hoofdrolspeelster Isabelle Huppert in de race voor een Golden Globe voor haar acteerwerk in Elle. De winnaars van de Golden Globes worden op 8 januari bekendgemaakt.

Shortlist
Veel filmkenners tipten Elle als een mogelijke Oscarwinnaar, maar regisseur Verhoeven grijpt dus naast een nominatie voor het felbegeerde gouden beeldje.

Negen films zijn door de voorselectie, dat zijn onder andere Xavier Dolan's It's Only The End of The World en de Duitse film Toni Erdmann van regisseuse Maren Ade. Er volgt hierna nog een selectieronde waarna vijf genomineerde films overblijven. De Academy Awards worden op 26 februari in Los Angeles uitgereikt.

Foto: BuzzE

Reacties