×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Soof 2 passeert na één dag 100.000 bezoekers

09.12.2016 -

De romantische komedie Soof 2 is een succes in de Nederlandse bioscopen. De film met actrice Lies Visschedijk in de hoofdrol als met het leven worstelende huisvrouw heeft één dag na de officiële release al de 100.000 bezoekers gepasseerd, maakte het Nederlands Film Festival vrijdag bekend.


Dit komt enerzijds door de speciale Ladies Night vorige week, waar de film gezien werd door 75.000 vrouwen. Maar ook op de eerste ‘gewone’ avond donderdag trok Soof 2 meer bezoekers dan welke andere bioscoopfilm ook. Soof liet zelfs Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts achter zich.

De romantische komedie van regisseur Esmé Lammers wordt vrijdag bekroond met een Gouden Film, de prijs die Nederlandse producties ontvangen als zij meer dan 100.000 bezoekers trekken. Het is de dertiende vaderlandse productie die in 2016 deze mijlpaal haalt. In 2015 lukte dit een recordaantal van achttien films.

Wel haalde een recordaantal documentaires een Kristallen status, wat betekent dat ze door meer dan 10.000 bezoekers zijn gezien. Deze prijs ging eerder deze week bijvoorbeeld naar de veelgeprezen documentaire De Kinderen van Juf Kiet, over een Brabants docent die lesgeeft in een klasje met vluchtelingenkinderen.

Foto: BuzzE

Reacties