×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tekenaar Peter van Straaten (81) overleden

09.12.2016 -

Tekenaar Peter van Straaten is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft uitgeverij De Harmonie vrijdag gemeld. Van Straaten maakte zowel politieke tekeningen als cartoons over het leven.


Lange tijd tekende Peter voor Het Parool, waar hij zijn carrière in 1958 begon. Voor deze krant tekende hij tientallen jaren series als Vader & Zoon en Het Dagelijkse Leven. Met die laatste reeks stopte hij in 2010, na 58 jaar.

Ook publiceerde hij in bladen als Humo, Penthouse en Vrij Nederland. Van Straaten won vijf maal de Inktspotprijs, de bekroning voor de beste politieke cartoon van het jaar. De laatste ontving hij eind september. Van Straaten was toen al te ziek om bij de uitreiking aanwezig te kunnen zijn.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties