×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kirk Douglas 100 jaar: zijn bekendste films

09.12.2016 -

Kirk Douglas is vandaag 100 jaar oud geworden. De filmspeler acteert al een aantal jaar niet meer, maar heeft veel bekende producties op zijn naam staan.


Maar naast dat hij acteur was, schreef hij ook boeken. Ongeveer 10 titels heeft hij op zijn naam staan. Hij is ook vader van 4 zoons. Uit zijn eerste huwelijk kwamen Michael Douglas, de bekend acteur, en Joel Douglas voort. Met zijn tweede vrouw Anna Buydens, met wie hij al meer dan 60 jaar getrouwd is, kreeg hij zoons Eric en Peter.

Ondanks dat de acteur in 1996 een beroerte kreeg, is hij helemaal van de gevolgen hersteld. Nu, op zijn 100ste, loopt hij weer zelfstandig en schrijft hij columns voor The Huffington Post. Maar toch kennen we hem het best van zijn films. Daarom, voor zijn 100ste verjaardag, hebben wij zijn bekendste rollen op een rijtje gezet. 

The Strange Love Of Martha Ivers (1946)

Champion (1949)


Voor deze film kreeg Kirk zijn eerste Oscar-nominatie voor Beste Acteur. 

Ace In The Hole (1951)

Deze film kreeg de award voor Beste Buitenlandse Film op het filmfestival van Venetië.

Detective Story (1951)

The Bad And The Beautiful (1952)

Voor deze film kreeg Douglas ook een nominatie voor de Oscar voor Beste Acteur.

Lust For Life (1956)

Ook deze rol leverde Kirk een Oscar-nominatie voor Beste Acteur op. Hij won deze alweer niet, maar ontving wel een Golden Globe voor deze acteerprestatie.

Paths Of Glory (1957)

Spartacus (1960)

Met deze film doorbrak Kirk de zwarte lijst van Hollywood. Hij gaf, als producent, de volle credits aan Dalton Trumbo die hierop stond. Op de zwarte lijst stonden medewerkers van de entertainment industrie die mogelijk communistische banden hadden en daarom niet mochten werken. Door hem wel te noemen, doorbrak Kirk Douglas deze lijst. Hij zegt hierop het meest trots te zijn in zijn carrière.

Seven Days In May (1964)

There Was A Crooked Man... (1970)

Posse (1975)

The Final Countdown (1980)

Deze film werd geproduceerd door zijn zoon Peter Douglas.

Tough Guys (1986)

Deze film was de laatste waar Kirk Douglas en Burt Lancaster samen in speelden, na meer dan 40 jaar samen in films gespeeld te hebben.

Diamonds (1999)

Na zijn beroerte in 1996 speelde Kirk deze rol van een man die aan het herstellen is van een beroerte.

It Runs In The Family (2003)

Een echte familiefilm met Kirk, zijn zoon Michael, Michaels zoon en Kirk zijn ex-vrouw. Michael en broer Joel produceerden de film.

Kirk op zijn 97ste. Screenshot YouTube

 

Foto: YouTube

Reacties