×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Fawlty Towers-acteur Andrew Sachs overleden

02.12.2016 -

Fawlty Towers-acteur Andrew Sachs, beter bekend als ober Manuel, is overleden. Dat meldt de BBC. Sachs werd 86 jaar.


De acteur kampte de laatste vier jaren van zijn leven met dementie, was aangewezen op een rolstoel en kon niet meer praten. Zijn vrouw, Melody Sachs, zorgde voor hem, al viel dat haar zwaar. 'Mijn hart is al een hele lange tijd gebroken', vertelde ze aan de Britse krant The Daily Mail. 'Het was te doen tot vlak voor het einde, toen werd het zwaar. Ik verzorgde Andrew, ik was er tot het laatst bij', vervolgt ze.

Sachs speelde de Spaanse, onnozele, ober Manuel in de populaire comedyserie Fawlty Towers, over een hotel in de kustplaats Torquay. Komiek John Cleese speelt de arrogante en onbeschofte eigenaar van het hotel, Basil Fawlty. Het eerste seizoen van de serie werd in 1975 door de BBC uitgezonden. In 1979 volgde een tweede en laatste seizoen. In Nederland werd de serie door de KRO uitgezonden, in eerste instantie onder de naam Hotel op stelten.

Cleese betuigde donderdag via Twitter zijn medeleven en noemde Sachs een inspiratie. 'Hoor net van het nieuws over Andy Sach. Erg verdrietig... Ik wist dat hij problemen had met zijn geheugen, dat vertelde Melody me een paar jaar geleden', schreef Cleese. 'Ik wist niet dat hij dodelijk ziek was', vervolgt de Britse komiek, die Sachs een goede en aardige man noemde. 'Ik kon geen betere Manuel wensen. Inspiratie.'

Foto: YouTube

Reacties