×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nirvana en David Bowie krijgen plekje in Grammy Hall Of Fame

28.11.2016 -

Nirvana is toegevoegd aan de Grammy Hall of Fame. De iconische single Smells Like Teen Spirits uit 1991 behoort tot de 25 nieuwste toevoegingen. Ook nummers en albums van onder meer David Bowie, Elvis Presley, The Jackson 5, Billie Holiday en The Beach Boys zijn geselecteerd. Dat heeft The Recording Academy, de organisatie achter de Grammy's, maandag bekendgemaakt.


Nirvana staat voor het eerst in de lijst. Artiesten als Bowie (1x), Presley en Holiday (beiden 6x) werden al eerder geselecteerd.

De Grammy Hall of Fame wordt ieder jaar aangevuld. Een speciaal comité van vooraanstaande en deskundige professionals uit de muziekbusiness selecteren de nummers. Om een plekje in de lijst te krijgen moet het nummer of album minstens 25 jaar oud zijn. The Hall bestaat nu 44 jaar en bevat al 1038 opnames.

Foto: BuzzE

Reacties