×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Leiden lobbyt voor Jochem Myjer

26.11.2016 -

Een groep inwoners van Leiden is een lobby begonnen om het officieuze volkslied van de stad in de Top 2000 van Radio 2 te krijgen. Op de Facebookgroep ‘Je bent Leienaar als’ worden alle Leidenaars opgeroepen hun stem uit te brengen op het nummer Lalala Leiden van cabaretier Jochem Myjer.


De komiek schreef het nummer drie jaar geleden uit liefde voor zijn stad. Leidse schoolkinderen zingen begin oktober, voorafgaand aan de viering van het Leids ontzet, altijd een aantal muzikale eerbetonen aan de stad en Myjer wilde uit trots voor zijn geboorteplaats ook een bijdrage aan deze traditie toevoegen. De titelstrofe Lalala Leiden stopte Myjer in het lied op advies van dj Armin van Buuren, met wie hij vroeger op het Stedelijk Gymnasium van de stad zat.

De Facebookgroep hoopt dat alle Leidenaars hun stem uitbrengen op het lied van Myjer. De initiatiefnemers van de lobby zijn er niet op uit om de stemming te kapen. “Het is omdat ik een trotse Leidenaar ben die graag op deze manier de stad promoot”, stelt medeoprichter Marcel Ouwerkerk van de groep in het Leidsch Dagblad. Bovendien gunt hij het de cabaretier. “Die man heeft al aardig wat meegemaakt. Het zou mooi zijn als hij tussen de klassiekers als Bohemian Rhapsody, Stairway to Heaven of Hotel California belandt."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties