Actrice Leah Remini eist meer dan een miljoen van Scientology

Actrice Leah Remini eist 1,5 miljoen dollar (1,4 miljoen euro) van Scientology. De kerk waar zij ooit lid van was zou haar carrière dwarsbomen en reputatie willen schaden.

Volgens Leah, die vooral bekend is uit de comedy King Of Queens, heeft Scientology verschillende televisiezenders aangeschreven en laten weten dat ze een 'verwende diva' is en een 'gevallen actrice'. De kerk deed dat, toen bekend werd dat ze werkte aan een serie over mensen die net als zij uit Scientology zijn gestapt. Die show, Scientology And The Aftermath, is vanaf volgende week te zien op de Amerikaanse televisie.

De actrice eist nu 'compensatie voor emotionele, economische en reputatieschade in het verleden, het heden en de toekomst', zo laat haar advocaat weten aan New York Post. In een reactie zegt Scientology 'de eis is niets meer dan een provocatieve truc om publiciteit te krijgen voor wat ongetwijfeld weer een mislukt programma zal zijn door een mislukte 'ster' die een paar dollar wil verdienen aan haar oude religie.'