James Corden gaat Grammy Awards presenteren

Komiek James Corden presenteert de Grammy Awards. Hij volgt LL Cool J op die vijf edities presenteerde van de muziekshow. Dit maakte omroep CBS dinsdag bekend.

James Corden heeft de klus te danken aan het populaire onderdeel Carpool Karaoke uit zijn Late Late Show, waarbij het met grote artiesten rondrijdt, terwijl hij ze interviewt en ze samen grote hits in de auto zingen. 'In Carpool Karaoke toont James zijn passie en enthousiasme voor muziek. Hij is een entertainer, maar ook een fan', zegt organisator Neil Portnow van de Recording Academy in een verklaring.

James: 'Ik ben zeer vereerd om de Grammy Awards volgend jaar te mogen presenteren. Het is de grootste, meest prestigieuze muziekawardshow. Ik heb veel geluk deel te mogen uitmaken van zo'n geweldige avond.'

Tony Awards
James Corden presenteerde in juni dit jaar ook de uitreiking van de Tony Awards. In zijn thuisland Groot-Brittannië presenteerde hij viermaal de BRIT Awards.

De Grammy Awards worden op zondag 12 februari uitgereikt in Los Angeles. De Grammy's gelden als een van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld.