×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

John Shepherd overleden

19.11.2016 -

In een verpleeghuis in Haarlem is vrijdag gitarist John Shepherd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten. Shepherd, die eigenlijk Jan Schaap heette, was 87. Hij leed de laatste tien jaar aan alzheimer.


John vormde in de jaren zestig samen met zijn zus Helen en broer Nico het trio The Shepherds. Ze werden bekend met religieus getint repertoire, waaronder het lied Dank U. Ook trad het trio veel op in tv-programma's en in de Snip en Snap Revue.

Na het afhaken van Nico traden Helen en John, met een nieuwe bassist, tot in de jaren negentig op als The New Shepherds. Vanaf 2001 bezochten Helen en John als duo verzorgings- en verpleeghuizen, tot Helen in 2008 werd getroffen door een hersenbloeding.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties