×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Leonard Cohen overleden op 82-jarige leeftijd

11.11.2016 -

Leonard Cohen is overleden. Dat maakte zijn management donderdag bekend op zijn Facebookpagina. De beroemde zanger en songwriter werd 82 jaar.


'We hebben een van de meest geëerde en productiefste visionairs uit de muziekwereld verloren', aldus de verklaring. Volgens de post zal er later een herdenkingsdienst voor de Hallelujah-zanger plaatsvinden in Los Angeles. De familie vraagt om privacy tijdens het rouwproces.

Ook de zangers platenlabel Sony liet donderdag een bericht uitgaan. 'Leonard Cohen was een ongeëvenaarde artiest wiens opzienbarende oeuvre door generaties fans en artiesten is omarmd. We voelen ons trots en bevoorrecht zes decennia lang zijn werk te hebben mogen vieren.'

Cohen werd in de jaren 60 wereldberoemd met zijn liedjes Suzanne, So long Marianne en Bird on a Wire. Aanvankelijk begon hij als dichter, maar met zijn monotone, melancholieke stem had hij als muzikant meer succes. In 1984 bracht hij het nummer Hallelujah uit, dat door een keur aan artiesten werd gecoverd.

Foto: BuzzE

Reacties