×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

John de Mol nog altijd de rijkste BN'er

03.11.2016 -

De Quote 500 levert ook dit jaar weer behoorlijk wat bekende namen op. John de Mol is opnieuw de hoogst genoteerde BN'er in de lijst van Nederlandse rijken. De mediamagnaat staat op de vierde plek in de lijst met een geschat vermogen van 2,5 miljard euro, zo heeft het zakenblad donderdag bekendgemaakt. Vanwege het twintigjarig jubileum is er dit jaar een top duizend gemaakt.


Andere bekende namen zijn onder meer Joop van den Ende op plaats negen met 1,5 miljard, Tiësto staat op 240 met 100 miljoen en collega-dj Armin van Buuren moet het doen met een vermogen van 36 miljoen op plaats 719. Hij staat op plaats 719. Het vermogen van Linda de Mol wordt geschat op 34 miljoen. Daarmee staat ze op 773.

De rijkste man van Nederland is net als vorig jaar Randstad-oprichter Frits Goldschmeding met 3,5 miljard euro. Hij heeft in een jaar tijd wel een kwart van zijn vermogen zien verdampen. Rijkste Nederlander in het buitenland is Charlene de Carvalho-Heineken, die 11 miljard euro op haar bankrekening heeft staan. De rijkste familie is de C&A-familie Brenninkmeijer, die gezamenlijk 21 miljard bezit.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: Reni van Maren

Reacties