×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Toejuichingen voor Arthur en Lucas Jussen

02.11.2016 -

Lucas en Arthur Jussen zijn woensdagavond (lokale tijd) in de concertzaal van het wereldberoemde Sydney Opera House beloond met een stormachtig applaus. Een gemengd Australisch en Nederlands publiek toonde zich wildenthousiast over hun pianospel tijdens het feestelijke concert ter gelegenheid van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan Australië.


De broers traden op met het Sydney Symphony Orchestra, dat in 2006 ook al eens een speciaal concert had verzorgd voor de bezoekende Willem-Alexander en Máxima, destijds onder leiding van dirigent Jaap van Zweeden.

Het concert, met werken van onder andere Mozart en Prokofjev, was bedoeld als dankbetuiging van het koningspaar aan de Australische gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove voor de gastvrijheid tijdens het staatsbezoek. Cosgrove en zijn echtgenote werden in de zaal geflankeerd door koning en koningin.

Van Australische zijde waren ook premier Malcolm Turnbull en minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop aanwezig, het koningspaar werd onder meer vergezeld door de ministers Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Henk Kamp (Economische Zaken).

Het concert werd vooraf gegaan door een filmpje met astronaut André Kuipers, die vertelde over de Nederlandse 'ontdekking' van Australië vierhonderd jaar geleden. Het was de eerste keer sinds zijn aantreden in 2013 dat koning Willem-Alexander voor de zogenoemde 'contraprestatie' uitpakte met zo'n groot concert in zo'n grote zaal en zo'n iconisch gebouw.

De gebroeders Jussen waren al gevraagd bij het staatsbezoek aan Polen, waar zij voor een klein publiek een lunchconcert gaven.

Het staatsbezoek wordt donderdag vervolgd in Sydney en vrijdag afgesloten in Brisbane.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties