×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Johnny de Mol herdenkt Theo van Gogh

02.11.2016 -

12 jaar geleden werd Theo van Gogh op brute wijze vermoord in Amsterdam. Het is een dag die bij veel mensen in het geheugen gegrift staat. Ook bij Johnny de Mol, die de programmamaker op Instagram herdenkt.


'12 jaar geleden alweer', schrijft hij bij een foto van Theo. 'Nooit vergeten, lieve man, groot gemis.'

Theo van Gogh fietste op 2 november 2004 rond 9 uur 's morgens door de Linnaeusstraat in Amsterdam. Hij werd door de fietsende Mohammed Bouyeri beschoten. Theo werd geraakt, maar vluchtte nog naar de overkant van de weg en viel daar op het fietspad op de grond. Mohammed liep naar hem toe en schoot nogmaals op Theo. Daarna sneed hij de keel van de programmamaker door met een mes en stak met het mes in Van Gogh zijn borst. Dit overleefde Theo niet. Mohammed liet ook nog met een ander mes een brief met doodsbedreiging aan Ayaan Hirsi Ali achter op het lichaam van Theo. 

 

12 jaar geleden alweer! #nooitvergeten #lieveman #grootgemis #controversieel #vrijheid #filmmaker

Een foto die is geplaatst door Johnny De Mol (@johnnydemolofficial) op

Foto: Reni van Maren

Reacties