×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Australië doet ook dit jaar mee aan Eurovisie Songfestival

31.10.2016 -

Australië doet in mei weer mee aan het Eurovisie Songfestival. Het land kreeg in 2015 van de Europese Omroepunie (EBU) voor het eerst toestemming om mee te doen. De natie lijkt nu een blijvertje. Het songfestival is erg populair onder Australiërs.


Dit jaar eindigde Australië als tweede en volgend jaar wordt het een van de 43 deelnemende landen, zo maakte de EBU maandag bekend. Namens Nederland doet meidengroep O'G3NE mee.

Het deelnemersveld bestaat op Australië en Israël na uit louter Europese landen. Bosnië-Herzegovina, waar de publieke omroep wordt gereorganiseerd, laat het komend jaar afweten. Wereldwijd volgen naar schatting 200 miljoen mensen het songfestival. In 2017 is de finale op 13 mei.

Australië heeft tot nu toe twee keer meegedaan aan het liedjesfestijn. In 2015 stond Guy Sebastian op het podium en dit jaar deed Dami Im mee. 

Foto: BuzzE

Reacties