×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Songfestivalinzending bekend: O'G3NE gaat het doen

29.10.2016 -

We weten wie er naar het Songfestival gaat dit jaar. O'G3NE gaat, zoals verwacht, volgend jaar naar Kiev om ons land te vertegenwoordigen bij het muziekfestijn.


“Het is fantastisch dat wij tien jaar nadat wij hebben meegedaan aan het Junior Songfestival Nederland wederom mogen vertegenwoordigen”, reageren Lisa, Amy en Shelley. “Wij zijn supertrots dat wij dit vertrouwen krijgen van AVROTROS en hebben enorm veel zin in dit avontuur. Na het Junior Songfestival en het winnen van The Voice of Holland is dit een nieuw hoogtepunt in onze carrière. Wij gaan alles geven om Nederland trots te maken.”

Met welk liedje O’G3NE optreedt, is nog niet bekend. Begin volgend jaar wordt het nummer gekozen. De drie zussen moeten op dinsdag 9 of donderdag 11 mei aan de bak tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Als de dames een finaleplaats weten te veroveren, staan ze op zaterdag 13 mei nogmaals op het podium in Kiev.

Belangrijke speler

Dit jaar vertegenwoordigde Douwe Bob Nederland op het Europese muziekevenement. Hij veroverde in de finale de elfde plek. Trijntje Oosterhuis slaagde er vorig jaar niet in een finaleplaats in de wacht te slepen. Het jaar daarvoor, in 2014, eindigden The Common Linnets als tweede met Calm After The Storm. Anouk was in 2013 de eerste Nederlandse artiest sinds 2004 die het tot de finale schopte. Met Birds eindigde ze op de negende plek.

“De laatste jaren hebben wij met zeer ervaren artiesten gewerkt die hun sporen hebben verdiend. Dat heeft ervoor gezorgd dat we weer een belangrijke speler zijn tijdens dit festival. Deze lijn zetten wij voort met O’G3NE”, zegt AVROTROS-directeur Eric van Stade. “Dat de dames favoriet zijn bij de fans en kijkers om ons land te vertegenwoordigen is inmiddels wel bewezen.”

De zussen Lisa, Amy en Shelley Vol gaan een aantal tekstschrijvers aan het werk zetten, vertelden ze in Daniël Dekkers NPO Radio 2-programma Muziekcafé. “Het moet een mooie songfestivalsong worden. We gaan veel mensen aan het werk zetten en kiezen uiteindelijk het allerbeste liedje.”

O’G3NE bracht dit najaar het debuutalbum We Got This uit. Omdat die plaat na 1 september verscheen, zouden de meiden naar Kiev kunnen met een nummer van het album. Daarvoor kiezen de zussen dus niet, er komt een heel nieuw nummer. “We vinden echt dat een liedje op maat geschreven moet zijn, precies zoals het op het songfestival moet zijn.”

Lisa, Amy en Shelley, die naar eigen zeggen ‘superfan’ zijn van het Eurovisiesongfestival, gaan over een paar maanden met hun eigen stylist op zoek naar de perfecte kleding voor het muziekevenement. “We gaan fantastisch mooie outfits uitkiezen.”

Foto: BuzzE

Reacties