×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hacker de cel in om stelen naakfoto's sterren

28.10.2016 -

De hacker die in september 2014 de privémail van meerdere sterren kraakte en naaktfoto's van ze publiceerde, is donderdag veroordeeld tot 18 maanden cel. Dat meldt Page Six.


Ryan Collins, een 36-jarige hacker uit Lancaster, Pennsylvania, bekende schuldig te zijn aan het stelen en publiceren van de foto's van onder anderen actrice Jennifer Lawrence en zangeres Ariana Grande. De zaak stond in de VS bekend als Celebgate.

Collins maakte volgens de FBI gebruik van de techniek phising, waarbij hij uit naam van Apple of Google een e-mail stuurde aan de slachtoffers om inlognamen en wachtwoorden te ontlokken. Zo kreeg hij toegang tot de mailboxen van de sterren en stal hij persoonlijke informatie, waaronder enkele naaktfoto's.

Afgelopen juli werd door de FBI ook al een hacker opgepakt die de persoonlijke accounts van dertig sterren had gekraakt. Ook deze hacker heeft de misdaad inmiddels bekend.

Foto: BuzzE

Reacties