×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

'Alec Baldwin ontduikt belasting'

28.10.2016 -

De ruzie tussen Alec Baldwin en galeriehouder Mary Boone woedt voort. De kunsthandelaar beschuldigt Baldwin van het ontduiken van de BTW bij de aankoop van een schilderij. Zo weet Page Six.


Baldwin kocht in 2010 een schilderij van de kunstenaar Ross Bleckner in de galerie van Boone ter waarde van 173.000 euro. Volgens Baldwin is het doek van Bleckner echter een vervalsing en heeft Boone hem bedrogen. Hij klaagt haar aan en eist een schadevergoeding van de galeriehouder.

Boone op haar beurt ontkent dat het om een vervalsing gaat en zegt nu dat Baldwin probeerde de BTW te omzeilen door het doek, gekocht in New York, te verschepen naar Californië om zo geen belasting te betalen.

De rechter moet zich in de zaak buigen over de vraag of het schilderij van Bleckner een vervalsing is en zo ja, of Baldwin dat wist voordat hij het doek kocht. De advocaat van Baldwin, John Hueston, verwees de aantijging dat de acteur de belasting wilde ontduiken, naar het land der fabelen: 'ik ga op die onzin niet eens reageren', aldus de advocaat.

Foto: BuzzE

Reacties