×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Wilfried de Jong kon tol niet betalen

27.10.2016 -

Onderweg naar Terneuzen kwam Wilfried de Jong er woensdag achter dat hij zijn portemonnee was vergeten en de tol voor de Westerscheldetunnel daarom niet kon betalen. Wilfried loste het geldgebrek creatief op door op een parkeerplaats langs de weg een exemplaar van zijn boek Zweefduik te verkopen.


Volgens de PZC had de schrijver slechts 3,50 euro in zijn auto liggen. De anderhalve euro die hij tekort kwam verdiende hij met de verkoop van zijn boek. De chauffeur ging lachend akkoord met de deal en Wilfried was nog op tijd in Zeeuws-Vlaanderen voor het promoten van zijn boek.

Wilfried opende de avond met de anekdote. "Hij zei lachend: 'Eigenlijk krijg ik nog steeds 18,50 euro van die klojo''', zegt organisator Hans van de Sande. Op Twitter bedankt Wilfried de chauffeur: "Op weg naar Terneuzen mijn pas vergeten. Tol tunnel 5 euro. Bij een P mijn boek Zweefduik geruild voor paar muntjes met een chauffeur. Dank!"

Voor de tolpoortjes die Wilfried op de terugweg tegenkwam, kreeg hij geld van de organisatie.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties