×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Catherine Keyl 70: al haar programma's op een rijtje

24.10.2016 -

Hieperdepiep hoera! 70 jaar is Catherine Keyl vandaag geworden. De presentatrice heeft al veel programma's op haar naam staan. Kijk ze nog eens rustig terug.


Hier en Nu
Catherine Keyl begon haar televisiecarrière op beeld bij het programma Hier En Nu van de NCRV. Zij werkte 12 jaar lang mee aan dit actualiteitenprogramma dat later opging in Netwerk. 

Opsporing Verzocht
In het seizoen van 1985-1986 ging Catherina aan de slag voor de AVRO. Haar eerste programma? Opsporing Verzocht. Een seizoen lang presenteerde zij het programma waarin wordt gezocht naar getuigen van bepaalde criminele zaken. 

AVRO Service Salon
Drie jaar lang werkte ze daarna nog voor de AVRO. Ze nam de presentatie van AVRO Service Salon op zich. Dit was een programma met licht nieuws en wetenswaardigheden. Vooral bestemd voor vrouwen die 's middags thuis waren. Het programma werd ook wel omschreven als het eerste tijdschrift op televisie. 

Veronique Ontbijtshow
Catherine maakte na haar avonturen bij de Publieke Omroep een overstaan naar het commerciële RTL4. Daar presenteerde ze samen met Marc Jacobs het ontbijtprogramma Veronique Ontbijtshow. In 1990 maakte het duo hun laatste uitzending van dit ontbijtprogramma, na 170 uitzendingen. 

De 5 Uur Show
Na de ontbijtshow ging Catherine terug naar de middag. Afwisselend met Viola Holt nam zij de presentatie van het populaire De 5 Uur Show op zich. 5 jaar lang was ze gezicht van het programma. 

Catherine
Toen Catherine stopt met De 5 Uur Show kreeg ze haar eigen programma. Een dagelijks praatprogramma bij RTL, die de titel Catherine kreeg. Ze was nog steeds 's middags te zien. Ze sneed verschillende onderwerpen aan, zoals de dood en euthanasie. Vijf jaar na de start moest Catherine stoppen met het programma, omdat er geen sponsors meer waren voor het programma. 

Sex: De Stand Van Zaken
Catherine was niet bang voor gevoelige onderwerpen. Ze presenteerde een aantal programma's met de titel Sex: De Stand Van Zaken. Ze maakte hiervoor reportages over de seksindustrie en alles wat daarbij komt kijken. 

Catherine Zoekt God
Na al die jaren bij de commerciëlen, keerde Catherine weer terug bij de Publieke Omroep. Ze maakte in 2002 voor de EO een serie. Dat heette Catherine Zoekt God. De niet-gelovige presentatrice ging in gesprek met bekende christenen om meer te weten te komen over geloven in God. 

MAX en Catherine 
Na de documentairereeks Catherine Gaat Verder voor de TROS belandde Catherine bij Omroep Max. Daar kreeg ze een dagelijkse talkshow, MAX en Catherine. Van november 2006 tot maart 2007 werd het programma tijdelijk overgenomen door Martine van Os. Catherine was een paar maanden terug, maar op 1 mei 2007 was het echt klaar voor Catherine. Ze stopte met het programma. Later bleek dat dit kwam doordat ze de ziekte van Crohn had. 
 

5op2
In 2011 kwam ze weer terug op televisie. Ze werd een van de vijf gezichten van het NTR-programma 5op2. Catherine nam de presentate van de maandag op zich. 

 

Foto: YouTube

Reacties