×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jean Alexander (90) overleden

15.10.2016 -

De Engelse actrice Jean Alexander is vrijdag op negentigjarige leeftijd in Southport overleden. Bij de televisiekijkers was ze voor alles bekend als de scherp van de tongriem gesneden Hilda Ogden uit de tv-serie Coronation Street.


Jean Alexander speelde de huisvrouw Hilda - met krulspelden in en hoofddoek om - van 1964 tot 1987. De actrice wordt algemeen beschouwd als het meest iconische karakter uit de inmiddels 56-jarige geschiedenis van de serie.

Na Coronation Street speelde ze gedurende 22 jaar de rol van Auntie Wainwright in de komische tv-serie Last Of The Summer Wine. Jean Hodgkinson, zoals ze eigenlijk heette, speelde daarnaast nog enkele filmrollen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties