×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Gouden Televizier-Ring Gala: overzicht van de speciale prijzen

11.10.2016 -

Natuurlijk worden ieder jaar de Gouden Televizier-Ring, de Zilveren Televizier-Sterren en de Gouden Stuiver uitgereikt, maar af en toe zit er ook een speciale prijs tussen. De Oeuvre-Award is niet de enige bijzondere award die is vergeven bij het Televizier-gala.


De Bewondering

De Bewondering is de prijs voor de meest opvallende tv-persoonlijkheid. Deze prijs is slechts twee keer uitgereikt. In 1998 won Rik Felderhof deze award en in 1999 was het de beurt aan Paul de Leeuw. 

Viva-ster

Twee keer werd de Viva-Ster uitgereikt. Deze prijs ging naar de sterkste tv-persoonlijkheid. De winnaar van 1998 was Aldith Hunkar. De meeste mensen kennen haar waarschijnlijk van het Jeugdjournaal en later van het NOS Journaal. Een jaar na Aldith was Daniëlle Overgaag de winnares. Daniëlle was op dat moment bekend van Studio Sport en de Staatsloterijshow. 

Prijs voor beste programma 50 jaar Nederlandse televisie

In 2001 was het 50 jaar geleden dat de allereerste publieke televisie-uitzending in Nederland was. Dat vroeg natuurlijk om een verkiezing van het beste programma in die 50 jaar. De winnaar: Swiebertje. 

Meest beeldbepalende tv-programma uit 60 jaar Nederlandse televisie

Ook voor het 60-jarig jubileum van de Nederlandse televisie in 2011 was er een speciale prijs. Het meest beeldbepalende tv-programma werd gekozen. Man Bijt Hond kwam als winnaar uit de bus. 4 jaar later verdween het programma van de buis. 

Televizier-Oeuvreprijs

Er zijn maar weinig televisiemakers die jaren, eigenlijk decennialang zo aan de top werken dat ze een oeuvreprijs verdienen. Lang niet ieder jaar is het dus feest voor een presentator. Tot nu toe is de prijs drie keer uitgereikt. In 1974 kreeg Willem Duys de eerste. In 2009 was het de beurt aan Mies Bouwman en in 2015 kreeg Linda de Mol de prijs. 

Foto: YouTube

Reacties