×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De meest bijzondere momenten van de Gouden Televizier-Ring Gala's

11.10.2016 -

Chantal Janzen, Piet Römer, Antonie Kamerling, Jan Smit. Het zijn allemaal namen uit televisieland en allemaal namen die te maken hebben met een bijzonder moment van een Televizier-gala. Of het nu grappig, lief, mooi of droevig is. Donderdag komen er ongetwijfeld weer een paar bij, maar hier vast een overzicht van de meest bijzondere momenten tijdens de Televizier-gala's.


Eerbetoon Piet Römer

In januari 2012 overleed een van de groote televisie-acteurs van ons land: Piet Römer. Hij was bekend als de Hoofdpiet, uit 't Schaep Met De Vijf Poten en vooral als De Cock uit Baantjer. Daarom werden het eerbetoon aan deze bijzondere man ook opgenomen in de stamkroeg van Baantjer met al zijn collega's, ook van andere programma's. Met een bijzondere rol voor Vledder, oftewel Victor Reinier. 

Lady Gaga-medley

In 2010 waren de TV Kantina, Wie Is De Mol? en Ik Hou Van Holland genomineerd voor de felbegeerde ring. Het is traditie dat er nog een keer een lied wordt gezongen voor de genomineerden net voordat de uitslag bekend wordt gemaakt. Dat jaar was het wel heel bijzonder, toen Glennis Grace, Erik van der Hoff en Heintje de drie programma's toezongen op muziek van Lady Gaga. 

Herdenking Antonie Kamerling

Antonie Kamerling pleegde in 2010, een paar weken voor het gala, zelfmoord. Het had een grote impact op veel mensen in Nederland. Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala werd een eerbetoon gebracht aan de jonge acteur, die 20 jaar mensen heeft verblijd met zijn rollen en zangstem. Op een instrumentele versie van zijn hit Toen Ik Je Zag werden beelden van Antonie getoond. 

Wat Kan Ze Hockeyen Hè?

Chantal Janzen had een pijnlijk momentje tijdens het gala van 2008. Fatima Moreira de Melo deed zo haar best op een nummer dat ze live zong, maar dat ging niet helemaal geweldig. Alsof dat niet al genoeg was, gooide Chantal ook nog een niet zo subtiele opmerking ertegenaan, die beide dames nog lang bleef achtervolgen. 

TV Tunes-Medley

Vanwege het incident van het jaar daarvoor gingen ze bij Televizier voor een safe bet. Het idool van Chantal Janzen werd gekozen om een medley van TV tunes te zingen. Simone Kleinsma is natuurlijk een van de grootste sterren uit onze musicalwereld, dus dat kon niet misgaan. Het leverde een fantastisch optreden op. 

Jan Smit zit vast

Vorig jaar mocht Jan Smit ook al het gala presenteren, net als dit jaar. Tijdens de opening ging het wel even mis. Hij kwam als een echte James Bond uit het plafond en moest daarna van zijn touwtjes loskomen. Maar de touwtjes bleven vastzitten, dus bungelde Jan nog boven de grond. 

 

Foto: YouTube

Reacties