×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Werk verknalde Willibrord Frequin's leven

08.10.2016 -

Willibrord Frequin heeft nooit voldoening kunnen halen uit zijn carrière. De ellende die hij vaak tegenkwam op zijn reportages voor KRO Brandpunt, hakte er flink in. "Mijn werk heeft mijn leven verknald", aldus de voormalig presentator.


"Ik had geen rust, kon niet slapen", zegt Willibrord. "Kwam ik thuis, was mijn zoontje met zijn bolle toet aan het zeiken dat-ie geen twee lolly’s kreeg. Eentje was niet genoeg. Hij kon er niks aan doen, maar ik zag die derde wereld-uk met hongerbuik en vliegen in de mondhoeken voor me", vertelt hij. "Ik kan niet tegen die onredelijkheid in het leven. Ik wilde de wereld veranderen en was er heilig van overtuigd dat ik dat kon."

De wereld is dan ook niets opgeschoten met zijn missies, vindt Willibrord. Zelf is hij er ook niet beter van geworden. "Ik kan niet meer naar het journaal kijken, dan komt er soort trauma over me heen, dan stort ik in een ravijn. Van de week permitteerde ik het me heel even. Aleppo, teringzooi."

De 75-jarige tv-coryfee probeert zich nu vooral op zijn gezin en zijn vriendin Gesina te richten. Daardoor weet Willibrord zich nu ook eindelijk te ontspannen. Naar eigen zeggen is hij 'verlost van alle stress'. "Ik maakte me altijd overal druk om. Nu is dat niet meer dwingend. Een wijze les van Gesina. Zij zei: ga er nou eens van genieten, man. Dat kan ik nu."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties