×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bill Cosby: geen kans op eerlijke rechtszaak

06.10.2016 -

Bill Cosby vindt dat hij geen kans heeft gehad op een eerlijk proces in de rechtszaak die Andrea Constand tegen hem heeft aangespannen. Volgens Cosby, die terechtstaat voor seksueel misbruik dat in 2004 zou hebben plaatsgevonden, heeft het veel te lang geduurd voor hij is aangeklaagd.


De komiek voert dit argument op in een nieuw verzoek aan de rechter de zaak te laten vallen, meldt The Hollywood Reporter. Cosby probeerde dit al eerder, maar de rechter besloot in februari de zaak te laten doorgaan. Toen was Cosby's voornaamste argument dat hem in een deal in 2005 was beloofd dat hij niet zou worden vervolgd. Hij liet zich daarop achter gesloten deuren verhoren, terwijl hij zich volgens zijn advocaten zonder deze deal op zijn zwijgrecht zou hebben beroept.

De ruim tien jaar die inmiddels zijn verstreken hebben Cosby volgens zijn team de kans op een eerlijk proces ontnomen. "Getuigen zijn overleden en bewijsmateriaal is verdwenen", zo staat volgens een persbericht in de aanvraag.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties