×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Terry Jones van Monty Python heeft dementie

23.09.2016 -

Triest nieuws voor Terry Jones en zijn familie. De Britse komiek, regisseur en schrijver lijdt aan dementie.


ij hem is progressieve afasie, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast, vastgesteld. 'Deze ziekte heeft invloed op zijn vermogen om te communiceren waardoor hij niet langer in staat is om interviews te geven', zegt een woordvoerder van de 74-jarige Jones tegen Britse media.

Het nieuws komt op de dag dat de organisatie van de BAFTA Awards bekendmaakte dat Jones een speciale award krijgt voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de film- en televisiewereld. 'Terry is trots en vereerd om op deze manier erkend te worden', aldus de woordvoerder. Volgens hem kijkt hij ondanks zijn ziekte uit naar de uitreiking, volgende maand tijdens een speciale ceremonie.

Terry is vooral bekend als lid van Monty Python. Hij was bij vier films van de Britse komediegroep niet alleen betrokken als acteur maar ook als regisseur.

Foto: YouTube

Reacties