×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Youp van ’t Hek vreesde voor carrière

Vanwege zijn hartproblemen

22.09.2016 -

Youp van ’t Hek vreesde dat hij vanwege zijn hartproblemen niet meer op kon treden. Dat vertelde de cabaretier donderdagavond aan Cornald Maas in het AVROTROS-programma Volle Zalen.


“Op een gegeven moment was ik wel zo ver dat ik dacht: ik zal er toch mee moeten stoppen, want dit is niet meer te doen”, vertelt Youp. Hij onderging eind vorig jaar een zware hartoperatie. “Een arts zei: het was geen vijf voor twaalf, maar vier minuten later. Ik ben echt voor de poorten van de hel weggesleept. Maar ik ben er weer en we gaan er weer tegenaan.”

Youp vertelt ook dat hij het spelen vooral wil ‘volhouden’. “Ik wil de zalen vol houden en ik wil het zelf volhouden. Ik wil de lol houden, de lol met het publiek en met de club waarmee ik altijd onderweg ben.”

De 62-jarige cabaretier kan er volgens zijn cardioloog voorlopig weer voor gaan. “Hij zei laatst tegen mij: je krijgt er dertig jaar bij. Dus dan ben ik 92. Maar hij zei ook heel netjes: garantie tot de deur.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties