×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

André Hazes jr. grote winnaar Buma NL Awards

21.09.2016 -

André Hazes jr. ging dinsdagavond met vier Buma NL Awards naar huis. Vijftien Nederlandse artiesten waren genomineerd voor een Buma NL Award, die dinsdagavond op het gala van Buma NL werden uitgereikt.


André jr. viel in de prijzen in de categorieën Meest Succesvolle Album (Leef), Single Hollands (Leef), Meest gedraaid in de Nederlandse horeca en Meest gestreamde track Hollands (Niet voor lief). "Dit is een geweldige erkenning voor mij als artiest en voor dit album waar we zo hard aan gewerkt hebben. En het doet me ook goed te merken dat de Nederlandstalige muziek onverminderd in de belangstelling staat, bij het publiek dat de optredens bezoekt, op de radio en in de horeca", aldus een verraste Hazes.

Marco Borsato sleepte met Evenwicht de prijs voor het Meest Succesvolle Album Populair in de wacht. Gerard Joling werd met een Lifetime Achievement Award onderscheiden voor zijn bijdrage aan de populariteit van de Nederlandstalige muziek om het feit te eren dat hij al ruim dertig jaar actief is in het muziekvak. Guus Meeuwis won een prijs voor Beste Auteur, de eerste Hollandse Meesters Award ooit.

Het is de zevende keer dat Buma Cultuur muzikanten van eigen bodem in het zonnetje zet. De awardshow is volgens de organisatie dan ook het grootste evenement ter promotie van de Nederlandstalige muziek. Een jury van professionals uit de muziekindustrie kiest uiteindelijk de winnaars.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties