×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoogste culturele onderscheiding voor Morgan Freeman

15.09.2016 -

Acteur Morgan Freeman ontvangt op 22 september de hoogste culturele onderscheiding in de VS, The National Medal of Arts, uit handen van president Obama. Dat maakte het Witte Huis woensdag bekend.


De onderscheiding wordt ieder jaar aan mensen uit de kunst- en cultuursector uitgereikt die een bijzondere bijdrage leveren aan de cultuur in de Verenigde Staten. Freeman won in 2004 een Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn acteerwerk in Million Dollar Baby van Clint Eastwood. In 1989 won hij een Golden Globe als beste acteur voor zijn rol in de speelfilm Driving Miss Daisy.

De National Medal of Arts werd ingesteld in 1984 en eerdere beroemdheden die de onderscheiding ontvingen zijn onder andere de schrijver Stephen King, actrice Meryl Streep en zangeres Dolly Parton.

Naast acteur Morgan Freeman ontvangen dit jaar onder andere comedian Mel Brooks en componist Philip Glass de vergulde medaille uit handen van Obama.

Foto: Facebook Morgan Freeman

Reacties