×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oeuvreprijs voor Herman Finkers

12.09.2016 -

Cabaretier Herman Finkers krijgt dit jaar de oeuveprijs van de Cultuurprijs Overijssel. Het is de eerste maal dat de speciale prijs wordt uitgereikt.


'Hij heeft de oudejaarsconference gedaan, hij besteedt aandacht aan de streektaal en mensen leren door hem de regio beter kennen. Eigenlijk is hij een ambassadeur voor Twente', stelt juryvoorzitter Ank Bijleveld maandag op RTV Oost, een van de initiatiefnemers van de bekroning.

De prijs wordt in de toekomst onregelmatig uitgereikt. De jury zal elk jaar beoordelen of er een bijzondere inwoner van Overijssel is die in aanmerking voor de onderscheiding komt. Het beeldje wordt op 22 september uitgereikt tijdens een speciale avond in Theater Odeon in Zwolle.

Regiosoap
Finkers (61) maakte elf solovoorstellingen, de laatste was de Oudejaarsconference 2015. In de voorstellingen komt de Twentse taal vaak langs. Ook maakte Finkers een Twentstalige kerstfilm en was hij een van de geestelijk vaders van de succesvolle Twentse regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond.

De cabaretier treed de afgelopen jaren minder op vanwege de chronische lymfatische leukemie waar hij aan lijdt.

Foto: BuzzE

Reacties