×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Angelina Jolie bezoekt VN-top

09.09.2016 -

Angelina Jolie is onverwachts langsgekomen bij een VN-top. In Londen werd gisteren een top gehouden over vredesmissies.


Dat melden Britse media. De 41-jarige superster, die als speciaal gezant voor de vluchtelingen aan de VN is verbonden, hield een toespraak voor de gedelegeerden van tachtig landen. Zij sprak haar zorgen uit over het misbruik waarvan VN-soldaten op missies in de Centraal Afrikaanse Republiek worden verdacht. Deze zaken tasten het gezag van de VN en de vredesmissies aan, vreest Jolie.

De actrice sprak voorafgaand aan haar toespraak met vluchtelingenvrouwen die werden misbruikt door VN-soldaten. Jolie beklemtoonde in haar toespraak dat het gaat om uitzonderingen in het vredeskorps van de VN. 'Maar deze zaken ondermijnen wel het gezag van de missies en van de organisatie', aldus de ster.

Angelina Jolie wil dat er in de toekomst meer vrouwelijke soldaten mee gaan op vredesmissies. Dit zou dit soort excessen in de toekomst kunnen voorkomen, denkt zij. De VN heeft een grootschalig onderzoek naar de misbruikzaken ingesteld.

Foto: YouTube

Reacties