×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Michiel van Erp geridderd

05.09.2016 -

Wat een eer voor Michiel van Erp. De regisseur is aan het eind van zijn filmweek in bioscoop het Ketelhuis geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw.


Het lintje werd toegekend door de Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren en Paul de Leeuw.

Michiel Van Erp is dit jaar 25 jaar actief als regisseur. Van 1 tot en met 4 september werden in Het Ketelhuis zijn series en documentaires vertoond en vinden er verschillende activiteiten plaats om het oeuvre van Van Erp te vieren. De regisseur (1963) brak door met de tv-serie Lang Leve... maar staat vooral bekend om documentaires als Pretpark Nederland, Angst, I Am a Woman Now en MH17: Het verdriet van Nederland.

Zijn opmerkelijke drama-serie Ramses (2014) won een tiental (internationale) prijzen. Momenteel bereidt de regisseur zijn speelfilmdebuut voor, de verfilming van de roman Niemand in de stad van Philip Huff. Voor dit project werd zondagmiddag een crowdfundingcampagne gelanceerd.

 

Nou ja ! Ik ben geridderd #nederlandseleeuw

Een foto die is geplaatst door Michiel van Erp (@michielerp) op

Foto: Instagram Michiel van Erp

Reacties