×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Martin Koolhoven: 'Ik had eerder dan Guy en Carice door dat ze elkaar leuk vonden'

02.09.2016 -

Martin Koolhoven zag vrijwel meteen dat de vonk oversprong tussen Guy Pearce en Carice van Houten op de set van Brimstone. De regisseur had het eerder door dan de acteurs zelf.


'Ik had denk ik vroeg door dat zij elkaar wel heel leuk vonden, eerder dan zij zelf', aldus Koolhoven. 'Bij Carice en Guy sloeg de vonk in de eerste weken al over, tijdens de tweede draaiperiode was algemeen bekend dat ze een relatie hadden.' De romance tussen Carice en Guy was op de set wel af en toe voer voor grapjes, geeft de regisseur van Brimstone toe. 'Maar verder gedroegen zij zich als de professionals die ze zijn.'

Carice en Guy zijn te zien in de nieuwe film van Koolhoven. Brimstone is een western die zaterdag zijn première beleeft. De film vertelt het verhaal van Liz (Dakota Fanning), een jonge vrouw en moeder. Haar bestaan en dat van haar gezin wordt opgeschrikt door de komst van een huiveringwekkende dominee, gespeeld door Pearce.

'De film heeft een puur vrouwelijk perspectief, wat je vrijwel nooit ziet in een western', aldus Koolhoven. 'Verder speelt het calvinisme van Nederlandse immigranten een grote rol, een geloof waarmee ik zelf ben opgevoed en waar ik blijkbaar nog niet klaar mee was. De verstrengeling van religie en geweld, daar draait het om in Brimstone. Wat de film ook voor onze tijd heel relevant maakt.'

Guy en Carice moeten helaas verstek laten gaan bij de première. Het stel heeft net een kindje gekregen, zoontje Monte Pearce, en kan daarom niet aanwezig zijn. Dat kondigden ze aan op Twitter. Guy vond het 'een goed excuus'. 

Foto: Reni van Maren

Reacties