×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Henk Wijngaard: 'Ik ben de oom van Shania Twain'

31.08.2016 -

Henk Wijngaard heeft een wel heel bijzonder familieverhaal uit de doeken gedaan. Zijn vader was een Canadese soldaat, waardoor hij dus familie in Canada heeft. En tot die familie behoort volgens Henk onder anderen niemand minder dan Shania Twain.


Op Radio Gelderland deed Henk, vooral bekend van zijn hit Met de vlam in de pijp, zijn familiegeschiedenis uit de doeken. Zijn vader was een geallieerde Canadese soldaat die tijdens de Tweede Wereldoorlog per tank door Nederland 'vloog', terwijl zijn Franse moeder in een hotel in Gieten werkte. 'Ze kregen een beetje verkering. Tijdens de bevrijding was hun liefde kort en hevig en ik ben het resultaat', aldus Henk.

Door zijn halve Canadese achtergrond heeft hij logischerwijs ook veel familie in Canada. 'Ik heb een halfbroer daar, Clarence Edwards, en zijn dochter is Shania Twain. Zij moet oom tegen me zeggen.' Het kon niet missen volgens de ex-vrouw van Henks vader, die hem het nieuws bracht.

Foto: Facebook Henk Wijngaard

Reacties