Halina Reijn flink onder vuur na column

Halina Reijn heeft de woede van veel mensen op haar hals gehaald naar aanleiding van haar column in het AD. Daarin gaat de actrice te keer over 'starende zeekoeien' en de wens om eindelijk eens op vakantie te gaan zonder herkend te worden.

Halina beschrijft haar ervaringen op de dag dat ze op vakantie gaat. Ze vertelt dat ze wordt aangekeken door een moeder en dochter die haar duidelijk herkennen. Haar omschrijving van de twee vrouwen is niet mis. ''Kun je het zien?' Geschrokken wendt de mollige vrouw haar blik af. Meewarig schud ik mijn hoofd. Beschaamd kijkt ze naar haar even dikke dochter in korte broek die nu angstig naar de grond kijkt', schrijft Halina. 

Ook in het vliegtuig wordt ze nog aangestaard door de persoon naast zich. Halina lijkt er alles behalve blij mee te zijn. Vooral ook omdat er zoveel Nederlanders in het vliegtuig zitten terwijl ze juist voor een bestemming had gekozen waar geen Nederlanders op vakantie zouden gaan. Ze lijkt al een boel heisa op het strand te voorzien. 'Jammer dat ik geen boerka heb ingepakt.' 

Op Twitter zijn er veel mensen die vallen over de column van Halina. Vooral vanwege haar wordkeuze, omdat ze haar medereizigers 'zeekoeien' en 'amoeben' noemt. Maar ook omdat Haline volgens de Twitteraars toch zelf heeft gekozen voor het leven van een Bekende Nederlander. 

Haline heeft inmiddels gezegd dat ze het allemaal helemaal niet serieus bedoelde. 'Lieve mensen, niets dan knipogen, lichtheid en ironie bedoel ik de wereld in te slingeren. Jammer als anders is opgevat', schrijft de actrice. Vervolgens bedankt ze ook iedereen voor hun reacties en zegt het mee te nemen in haar volgende column.