×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Troostende woorden Barack Obama voor weduwe Toots Thielemans

27.08.2016 -

Ook de Amerikaanse president Barack Obama heeft de weduwe van de Belgische jazzlegende Toots Thielemans zijn medeleven betuigd. In de uitvaartdienst voor de mondharmonicavirtuoos zaterdagochtend in Terhulpen werd een brief van Obama voorgelezen.


"Beste Huguette, moge de muziek van Toots je leiden en troost bieden'', schreef Obama. "Ik weet zeker dat ze dat voor ieder van ons zal doen.'' De Amerikaanse jazzpianist Kenny Werner, een goede vriend van Toots, las de brief voor.

De wereldberoemde mondharmonicaspeler, die maandag op 94-jarige leeftijd in een Belgisch ziekenhuis overleed, had ook een Amerikaans paspoort en woonde jaren in New York. Onder de ongeveer zeshonderd mensen die zaterdagochtend Toots' uitvaartdienst bijwoonden, was ook de Amerikaanse ambassadeur in België.

Ook premier Charles Michel en prins Laurent maakten hun opwachting.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties