×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Het houdt niet op: ook Marit Bouwmeester olympisch kampioene

16.08.2016 -

De gouden plakken blijven binnenstromen voor Nederland. Marit Bouwmeester is als eerste geëindigd bij het zeilen (laser radial).


Marit liet heel Nederland nog flink billenknijpen, want ze kwam pas als zevende vandaag over de streep. Gelukkig had ze gedurende de vorige races al genoeg marges opgebouwd om als kampioene over de eindstreep te komen. 

Eigenlijk had de medalrace van vandaag gisteren al plaats moeten vinden, maar toen werd deze afgelast. Eerst was er te weinig wind en daarna veel te veel wind. Als de wedstrijd vandaag ook niet was doorgegaan was Marit automatisch kampioen geworden. 

Nederland staat nu op de negende plek in de medaillespiegel. Marit haalde de achtste gouden medaille binnen voor ons land. Eerder vandaag ging Ferry Weertman er al met goud vandoor. 

Foto: Instagram Marit Bouwmeester

Reacties