Placeholder

Thomas Gibson naar de rechter

Thomas Gibson overweegt zijn ontslag aan te vechten bij de rechter. De acteur kreeg vrijdag te horen dat hij niet meer welkom is op de set van Criminal Minds nadat hij een van de schrijvers een trap gaf.

Thomas heeft een bekend advocatenbureau in de arm genomen, bevestigde een van de advocaten tegenover The Hollywood Reporter. Skip Miller en zijn partner Sasha Frid vertegenwoordigen de acteur en zoeken nu uit of een gang naar de rechter zin heeft.

De 54-jarige Gibson werd twee weken geleden geschorst nadat hij schrijver en producent Virgil Williams een trap verkocht. De heren hadden een ‘creatief meningsverschil’, Gibson regisseerde een door Williams geschreven aflevering van de langlopende misdaadserie Criminal Minds. Williams diende een klacht in en na een onderzoek besloten de studio’s CBS en ABC Gibsons schorsing om te zetten in een ontslag.

Op grond waarvan de acteur CBS en ABC wellicht aan wil klagen, is niet bekend. Gibson nam sinds 2005 de rol van speciaal agent Aaron Hotchner voor zijn rekening. Dat personage wordt uit Criminal Minds geschreven.