×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Vader Yuri van Gelder begrijpt straf niet

‘Storm in een glas water’

09.08.2016 -

De vader van Yuri van Gelder snapt niets van de straf die zijn zoon heeft gekregen. Hij noemt de hele zaak een storm in een glas water.


Simon van Gelder vindt de sanctie die zijn zoon is opgelegd onterecht en dat vindt zijn zoon ook, laat hij weten aan het Brabants Dagblad. ‘Dat vind ik en dat vindt Yuri ook.

Bronnen melden aan de NOS dat Yuri dronken en luidruchtig om zes uur ’s ochtends weer terugkeerde na een nacht stappen, waarbij hij andere sporters tot last zou zijn geweest.

Yuri miste eerder al de Spelen van 2012 door een schorsing wegens het gebruik van cocaïne.
Chef de mission Maurits Hendriks vond het een moeilijke beslissing. "Ik vind het vreselijk voor Yuri, maar dit gedrag is ontoelaatbaar. Dat hoort niet bij deelname aan de Olympische Spelen of welk sportevenement dan ook. Sportief is dit een aderlating, maar bij een dergelijke overtreding van de geldende waarden binnen TeamNL hebben we geen andere keuze. Yuri heeft ons geen andere keuze gelaten."

Foto: Instagram en Twitter Yuri van Gelder

Reacties