×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koning Willem-Alexander neemt afscheid in Rio

07.08.2016 -

Voor koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte zitten de Olympische Spelen er alweer op. Zaterdag was hun laatste dag in Rio de Janeiro. Koning Felipe en koningin Mathilde van België blijven nog tot en met maandag. Kroonprins Frederik van Denemarken blijft tot 21 augustus in Brazilië.


Ondanks zijn korte verblijf woonde Willem-Alexander verschillende olympische wedstrijden bij. Zo zag hij beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer in actie tijdens de eerste groepswedstrijd op Copacabana. "Ik kwam hem toevallig vlak voor de wedstrijd nog tegen en hij heeft ons toen succes gewenst. Het was leuk dat hij er was, een grote eer'', zei Meeuwsen tegen de NOS.

Met premier Mark Rutte moedigde Willem-Alexander eerder op de dag de roeiers aan. Ook nam de vorst een kijkje bij de wegwedstrijd voor wielrenners die werd gewonnen door de Belg Greg Van Avermaet. De koning bracht eerder op de dag ook een bezoek aan het atletendorp. Rutte schreef na afloop van de ontmoeting op Facebook: "Met koning Willem-Alexander ben ik op bezoek geweest in het olympisch dorp. Ontzettend leuk en bijzonder om hier de sporters van ‎TeamNL‬ even te spreken. De gedrevenheid die hier voelbaar is om de komende twee weken topprestaties te leveren, is indrukwekkend. Ik heb ze heel veel succes gewenst en hoop, net als zij zelf, op minstens een evenaring van het aantal medailles dat vier jaar geleden in Londen is behaald."

Rutte was ook bij het zwemmen, waar de Nederlandse zwemsters Marrit Steenbergen, Femke Heemskerk, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo als vierde eindigden op de 4x100 meter vrije slag. Rutte: "Het Olympisch toernooi is nu echt begonnen. Op allerlei velden, banen en wegen zijn sinds vandaag ook Nederlandse sporters actief. Het is echt enerverend om te zien hoe de allerbeste topsporters van de wereld elkaar naar het hoogst mogelijk niveau opstuwen."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties