×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prinses Märtha Louise gaat scheiden

05.08.2016 -

Prinses Märtha Louise en haar man Ari Behn gaan uit elkaar. Dat heeft het Noorse hof vrijdag bekendgemaakt. ''Het is pijnlijk en verdrietig”, aldus de officiële reactie van koning Harald en koningin Sonja. Het koningspaar is dankbaar voor de jaren dat Ari deel uitmaakte van de familie en wil ook in de toekomst een goede relatie met hem behouden.


Märtha Louise, die in 2002 in Trondheim met de schrijver huwde, zegt in een verklaring dat het ''onuitsprekelijk triest is voor ons beiden te ontdekken dat we niet meer samen verder kunnen. We zijn, zoals meer koppels, uit elkaar gegroeid. We eindigen het huwelijk maar blijven samen in het ouderschap.”

Martha Louise en Ari hebben drie dochters, van 13, 11 en 7 jaar. ''We voelen ons schuldig omdat we niet meer in staat zijn hen de gezamenlijk de veilige haven te bieden die ze verdienen. We bidden en hopen dat we de rust krijgen in dit gevoelige proces. De kinderen hebben tijd nodig om dit te verwerken, om te rouwen en zichzelf te vinden - elk afzonderlijk. We zijn ook maar gewone mensen”, aldus Märtha, die net als Ari geen verder commentaar wil geven en de media vraagt om privacy.

De prinses blijft wonen in Lommedalen en houdt ook het familie landgoed "Bloksbjerg" op Hankø. Ari Behn gaat zich vestigen in de omgeving van de kinderen, aldus het hof.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties