×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Fajah Lourens pakt de draad weer op

’Ik heb me een week heel naar gevoeld’

03.08.2016 -

Fajah Lourens was ‘compleet in shock’ na de dood van haar neefje Elfin, maar pakt de draad weer op. Dat schrijft ze in een blog op haar website.


Elfin kwam vrijdag 22 juli om het leven bij een familiedrama. “Op vrijdag, de dag dat het gebeurde had ik nog het gevoel dat ik zaterdag wel kon draaien. Ik was nog in ontkenning. Het was allemaal zo onwerkelijk en niet te bevatten. Op zaterdag viel het kwartje en hebben we heel veel gehuild. Vanaf zondag ging mijn overlevingsmodusknopje aan en vluchtte ik in het regelen van de uitvaart.”

Afgelopen vrijdag is Elfin gecremeerd. “En het was echt prachtig.” Fajah schrijft dat zij en haar familie muziek hebben gemaakt en bellen hebben geblazen tijdens de uitvaart. “Nu heeft hij rust. Ik geloof in leven na de dood en ik geloof ook dat zo een klein mannetje zonder zonden meteen naar de hemel gaat.”

Fajah heeft zich een week heel naar gevoeld, heeft veel gehuild en heeft zich ‘vol gegeten’. “Maar nu is het klaar. Ik laat me niet meesleuren in een mineur, daar krijgen we Elfin niet mee terug. Heel soms komen er gedachten naar boven als ‘had ik maar’, maar die laat ik even rustig de revue passeren en laat ze meteen los. We kunnen er niets meer aan veranderen. Elfin heeft een fijn leven gehad, hij was gelukkig en altijd vrolijk.”

De dood van het elf maanden oude kereltje, dat met zijn moeder bij Fajah in huis woonde, noemt ze ‘het heftigste was ik ooit heb meegemaakt’. “Ik ben blij dat Shanti bij ons woont en dat ze nu dus niet alleen is. Samen zijn we sterk en het leven gaat ook gewoon door.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: BuzzE en Website Fajah Lourens

Reacties