×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Vera Lynn ontvangt bijzondere onderscheiding van de koningin

28.07.2016 -

Zangeres Vera Lynn is 99 jaar oud en mag op haar oude dag nog een onderscheiding ontvangen. Voor de 8 decennia die zij al bijdraagt aan de entertainment- en goede doelen industrie.


Dat meldt de Telegraph. Vera bracht hoop in de dagen tijdens de Tweede Wereldoorlog met onder andere haar lied We'll Meet Again. Nu is ze lid van de Order of the Companions of Honour. 

Helaas kon de zangeres niet meer naar Buckingham Palace komen, dus kwam Buckingham Palace naar haar toe. Bij haar thuis in Ditchling, een plaats in de buurt van Brighton, kreeg ze de onderscheiding. 

Volgens de Telegraph was Dame Lynn 'erg verheugd' met de onderscheiding. 'Ik accepteer deze onderscheiding voor de geweldige, dappere jongens die het ultieme offer hebben gebracht voor onze vrijheid en ook voor alle kinderen die lijden aan hersenverlamming.' 

Toen Vera Lynn in de twintig was, was ze een belangrijke factor van hoop van het Britse volk tijdens de Blitzkrieg. Ze reisde daarnaast duizenden kilometers met de troepen mee om ze te vermaken. Ze zong onder ander We'll meet Again, I'll Be Seeing You en Wishing. Sinds 2002 heeft ze een goed doel op gezet voor kinderen met hersenverlamming. 

Foto: Twitter Majesty/Joe Little

Reacties