×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Willibrord helemaal kapot

'Nooit meer de Vierdaagse'

22.07.2016 -

Willibrord Frequin heeft vrijdag de eindstreep van de Nijmeegse Vierdaagse gehaald. De presentator had de afgelopen dagen ‘veel hoogtepunten’, maar is blij dat de wandeltocht erop zit. “Dit nooit meer. Ik heb zo geleden”, aldus de oud-journalist.


“Ik heb heel veel ontberingen gehad. Ik was helemaal kapot, helemaal uitgeput”, zei Willibrord, die deze week 120 kilometer liep. Vier dagen wandelen viel niet mee, bijna elke dag wilde Willibrord opgeven. “De eerste dag was al heel zwaar, toen we met z’n allen stonden te wachten bij de Waalbrug. Ik dacht dat ik flauw ging vallen.”

Vooral Willibrords schoenen waren onderwerp van gesprek. Hij liep niet op stevige wandelschoenen, maar op chique Italiaanse stappers. “Ze zijn helemaal kapot, maar ik loop er hartstikke lekker op. Met mijn voeten gaat het prima, ik heb helemaal geen last gehad van blaren. Alleen blaren op m’n tong van al het gelul.”

Hoewel het zwaar was, heeft de oud-journalist heel veel plezier beleefd onderweg. “Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Vandaag stonden duizenden mensen ‘Willibrord, Willibrord’ te gillen, ik was populairder dan Máxima.” Toen hij zo werd aangemoedigd, werd Willibrord even emotioneel. “Ik ben al zestien jaar van het scherm, dat mensen me dan toch nog zo eren.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties