×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Mr. Probz weigerde mee te werken aan controle

19.07.2016 -

Mr. Probz weigerde zondagavond meermaals mee te werken aan een verkeerscontrole. Dat laat de politie Amsterdam maandagavond weten in reactie op Mr. Probz' verhaal over zijn ‘zoveelste aanhouding zonder aantoonbare reden’.


De politie legt uit dat er zondagavond een verkeerscontrole werd gehouden in Diemen. “Agenten op een politiemotor zorgden dat zoveel mogelijk voertuigen naar de plaats van de controle werden geleid.” Eén van de agenten kreeg de auto van Mr. Probz in het vizier. “De achterruit van die auto was geblindeerd, dus de agent kon de bestuurder niet zien.”

Toen de motoragent Mr. Probz een volgteken wilde geven, reed de auto ‘ineens een parkeerplaats op en stopte daar’. “De agent stopte met zijn motor naast de auto en vroeg de bestuurder om mee te rijden naar plaats van de controle. Dit weigerde hij. De agent vertelde hem dat automobilisten verplicht zijn de aanwijzingen op te volgen, maar de bestuurder weigerde nogmaals.”

Mr. Probz kreeg vervolgens te horen dat hij aangehouden zou worden als hij niet zou meewerken. “Uiteindelijk is hij aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering.”

Mr. Probz schreef maandag op Facebook een lang verhaal over zijn aanhouding. “Ik deel dit verhaal met jullie omdat ik er een beetje klaar mee ben. Het feit dat ik een opvallende auto rijd mag geen reden zijn om mij aan te houden, iets dat inmiddels zeer frequent voorkomt.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties