×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koning Willem-Alexander leeft intens mee met allen die rouwen

15.07.2016 -

Koning Willem-Alexander heeft gereageerd op de aanslag in Nice. "Ons hart gaat uit naar de slachtoffers van de aanslag in Nice. Frankrijk werd op de dag van zijn nationale feestdag zwaar getroffen. Wij leven intens mee met allen die nu rouwen om hun dierbaren of in tergende onzekerheid verkeren", staat in een verklaring.


In Nice reed donderdagavond een man met een vrachtwagen in op mensen die op de boulevard feestvierden ter gelegenheid van Quatorze Julliet, de dag waarop het land de Franse revolutie herdenkt. Hierbij zijn zeker 84 mensen om het leven gekomen. Van achttien gewonden is de toestand kritiek. Voor zover bekend zijn er geen Nederlandse slachtoffers.

Frankrijk verlengt de noodtoestand die het invoerde na de terroristische aanslagen in Parijs vorig jaar november, met drie maanden. Hierdoor heeft de politie extra bevoegdheden om het terrorisme aan te pakken. President Hollande reist vrijdag naar Nice om zijn medeleven te betuigen aan de stad en de slachtoffers.

Foto: BuzzR

Reacties