×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Prins Harry laat zich live testen op HIV op Facebook

14.07.2016 -

Prins Harry wil iedereen laten weten hoe makkelijk het is om je op HIV te laten testen. Daarom laat hij zelf bloed prikken voor zo'n test, live op Facebook.


De prins wordt in zijn vinger geprikt voor een bloedtest. Daaruit kan komen dat hij wel of niet HIV zou kunnen hebben. Hij is toch een klein beetje zenuwachtig lijkt het, want de prins zucht even diep voordat het bloed door test gaat. 'Gaat het?' vraagt de dokter nog. De prins antwoord lachend: 'Ja het gaat prima.'

Harry verbaast zich over de snelheid waarmee de test wordt gedaan. Een paar minuten na het bloedprikken heeft hij al de uitslag. 'Het is geweldig hoe snel dit gaat.' Hij kan opgelucht ademhalen, want de dokter vertelt hem dat hij geen HIV heeft. 

Toch wil de prins aanstippen wat er gebeurt als er een ander resultaat uitkomt. 'Als het wel zo was geweest dan waren we verder gaan testen toch?' De dokter antwoord met een ja. 'Dan was ik veel trajecten en emoties doorgegaan, maar dan hoef ik maar een pil per dag te slikken en kan ik er goed mee leven', zegt Harry. 'Dat klopt, dan kun je gewoon werken en een normaal seksleven hebben', antwoordt de arts. 

Prins Harry laat dit live op de Facebook doen met een reden. Hij wil laten zien hoe snel en makkelijk zo'n test is. 'Of je nou man, vrouw, homo, hetero bent. Het is zo makkelijk', zegt hij. 'Zelfs voor een roodharige', grapt de prins als hij naar zijn eigen haar wijst. 'Dus waarom zou je het niet doen?' 

Het broertje van prins William staat erom bekend dat hij zich inzet voor de slachtoffers van de ziekte. Hij heeft zelf een fonds opgericht en heeft daarvoor onlangs nog een concert georganiseerd bij Kensington Palace. Daar stond hij samen met Coldplay op het podium. 

Foto: Twitter Kensington Palace

Reacties