×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Politie op de stoep bij André Rieu

Zoon Pierre: ’We zijn fout geweest’

14.07.2016 -

De politie in Maastricht heeft een peperdure drone van André Rieu in beslag genomen. Afgelopen weekend liet de orkestleider tijdens een van zijn uitverkochte concerten op het Vrijthof een drone met hightechapparatuur boven het 12.000-koppige publiek cirkelen om filmopnamen te maken.


Omdat André hiervoor geen toestemming had, nam de politie het helikoptertje in beslag. "Met het oog op de veiligheid is het bovendien onverantwoord om zo’n toestel in de binnenstad boven een mensenmenigte te laten cirkelen”, aldus politiewoordvoerder in De Limburger.

Pierre Rieu, zoon en vice-president van het productiebedrijf van André Rieu bevestigt dat de drone direct na afloop van het concert door de politie is meegenomen."Ik ga er niet omheen draaien: we zijn fout geweest en dat wisten we. Om heel eerlijk te zijn: we hebben het risico bewust genomen. Gegokt en verloren dus, meer kan ik er niet van maken”, vertelt hij aan de krant.

Rieu spreekt echter met klem tegen dat er sprake is geweest van een gevaarlijke situatie. "We hebben doelbewust niet boven het publiek gevlogen, maar hoofdzakelijk achter het podium en rond het Vrijthof.” Wanneer de walskoning zijn hightechapparaat weer terugkrijgt is nog niet bekend.

 

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: BuzzE en website André Rieu

Reacties