×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nelly Frijda naar ouderenwoning

'Het is een woongroep'

14.07.2016 -

Nelly Frijda verruilt binnenkort haar woning in Amsterdam aan de Amstel voor een ouderenwoning in de Jordaan. De 80-jarige actrice benadrukt dat ze niet verhuist omdat ze hulpbehoevend zou zijn, maar omdat haar huis tegenover theater Carré haar te duur is geworden.


"Begrijp me goed, ik mankeer niets. Het is meer een woongroep, want ik krijg mijn eigen ruimte en woon er straks net zo zelfstandig als ik nu doe, alleen wel een tandje goedkoper. Want aan de Amstel betaal ik tweeduizend euro per maand", vertelt Nelly.

Frijda heeft ook nog gedacht aan het verzorgingshuis aan de Nieuwmarkt waar haar vriendin en collega Adèle Bloemendaal woont. "Ja de Flesseman leek me ook wel wat. Mijn dochter en jongste zoon wonen er in de buurt, het leek me dus heel gezellig om uiteindelijk dáár terecht te komen. Maar daar ben ik kennelijk nog veel te goed voor. De Flesseman is namelijk een echt verzorgingstehuis."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties