×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

15 jaar na zijn dood: de grootste hits van Herman Brood

11.07.2016 -

Op 11 juli 2001 sprong Herman Brood van het Hilton Hotel in Amsterdam. De zanger en kunstenaar die bekend stond als knuffeljunk van Nederland wilde verdere aftakeling van zijn lichaam voorkomen. Luister hier nog een keer zijn grootste hits.


Saturday Night
Ongetwijfeld zijn bekendste nummer is Saturday Night, uitgebracht met His Wild Romance. Het overbekende deuntje kan jong en oud nog steeds meeneurieën. Ondanks dat iedereen het lied kent, kwam in 1978 niet verder dan plek 23 in de Nederlandse Top 40. Herman schreef het lied samen met gitarist Dany Lademacher. 

Als Je Wint 
Onder de naam Brood en Vrienten brachten Herman en Henny Vrienten het lied Als Je Wint uit in 1984. Het nummer werd alarmschijf en werd een grote hit in zowel Nederland als België. 

Tattoo Song 
Als Je Wint was niet de laatste keer dat Herman samenwerkte met Henny. Vrienten speelde namelijk mee in de clip van zijn volgende hit in 1984, Tattoo Song. Het reggaenummer, samen met His Wild Romance, werd ook weer alarmschijf en behaalde redelijke plekken in de hitlijsten van Nederland. 

50 Jaar 
Op zijn vijftigste verjaardag in 1996 ging Herman opnieuw een samenwerking aan met Henny Vrienten. Samen maakten ze een cover van het lied 32 Jaar (Sinds 1 Dag Of 2) van Doe Maar. Het nummer belandde in de hitlijsten, net als de versie van Doe Maar toentertijd. 

My Way
Herman was la niet meer onder ons toen dit nummer een regelrechte hit werd. Na zijn overlijden behaalde My Way, een cover van Frank Sinatra, de nummer 1-positie in de Nederlandse hitlijsten. Er kwam een clip met beelden van zijn optredens, van Herman als kunstenaar, maar ook met persoonlijke beelden erin. 

 

 

 

 

Foto: YouTube

Reacties